Ana Yemekler
Çay Saati
Çorbalar
Diyet Yemekleri
İçecekler
Kompostolar ve Reçeller
Makarna ve Pilavlar
Mezeler ve Soslar
Salatalar ve Turşular
Tatlılar
Vejetaryen Yemekleri
Pilavınızı tekrar ısıtırken,
Soğan soyarken gözlerinizin
Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca
Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp
Süte biraz karbonat atarsanız hem
Tüm Pratik Bilgiler
gazpacho
Damla Çikolatalı Kek
Avokado Salatası
Bademli Mantarlı Pilav
Şeftali Kokteyli
Bildiğiniz tarifleri bize gönderin yayınlayalım.
Sizin Tarifleriniz
 
 
Yemek Tarifleri / Tarifi Detayı
Acılı Soğan Soslu Tavuk Dolma
  5 Kişilik            45 dk.

Malzeme

Bir bütün tavuk (Butları gövdeden fazlaca ayrılmış olmayacak)
Tavuğun büyüklüğüne göre orta boy 2 - 3 soğan
3 tepeleme yemek kaşığı salça
Tuz
3 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı pul biber
Büyük iğne ve iplik

Yapılışı

Tavuk yıkanır ve süzülür.

Geniş bir kap içine soğanlar küp şeklinde doğranır. Önce karabiber, tuz ve pul biberle karıştırılır, hemen arkasından salça ilave edilerek iyice karıştırılır. (El ile yoğurur gibi)

Hazırladığımız iç, tavuğun karnına doldurulur.

Uzunca bir ip geçirilmiş büyük iğne ile tavuğun karnı ve but yanları iyice dikilir. (Derisinin de dikimini kolaylaştırmak için çekerek dikilebilir)

Boynu dikildikten sonra normal tavuk ne kadar sürede haşlanıyorsa, o kadar süre (takriben orta ateşte 40-50 dakika) pişirilir. · Pişen tavuğun önce ipi ayrılır, iç malzemesi kaşık yardımıyla bir tabağa alınır.

Servis için tabağa bir parça tavuk ve pilav alınır.

Son olarak pilavın üstüne acılı soğan sosu konulup servis yapılır.

Arkadaşıma Gönder
Adınız Soyadınız     Arkadaşınızın E-maili    
Bu sayfayı arkadaşınıza göndermek arkadaşınızın e-posta adresini yazınız.
Diğer Tarifler (Son 8)