Ana Yemekler
Çay Saati
Çorbalar
Diyet Yemekleri
İçecekler
Kompostolar ve Reçeller
Makarna ve Pilavlar
Mezeler ve Soslar
Salatalar ve Turşular
Tatlılar
Vejetaryen Yemekleri
Pilavınızı tekrar ısıtırken,
Soğan soyarken gözlerinizin
Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca
Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp
Süte biraz karbonat atarsanız hem
Tüm Pratik Bilgiler
gazpacho
Damla Çikolatalı Kek
Avokado Salatası
Bademli Mantarlı Pilav
Şeftali Kokteyli
Bildiğiniz tarifleri bize gönderin yayınlayalım.
Sizin Tarifleriniz
 
 
Yemek Tarifleri / Tarifi Detayı
Fırında Pırasalı Pasta
  9 Kişilik            50 dk.

Malzeme

1/2 kg. pırasa
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
250 gr. kıyma
2 bardak su
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı İçim Kaşar Peyniri (Rendelenmiş)
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber



Yapılışı

Pırasayı ince ince kıyın.

Margarini tencerede eritin ve ince kıyılmış soğanı kavurun.

Kıymayı ilave ederek, suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edin.

Tencereye pırasaları ekleyin ve tuz-karabiber ilavesiyle lezzetlendirin. Tencerenin kapağını kapayıp, kendi suyunda pişirin.

Pişen pırasayı tepsiye alıp yayın. 2 bardak su ve 1 çorba kaşığı salçayı karıştırın. Pırasanın üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında suyunu çekene kadar pişirin.

Tepsiyi fırından alıp, ılıtın.

Ayrı bir kapta yumurta, süt ve rendelenmiş kaşar peynirini çırpın.

Pırasaya ekleyin. Tekrar fırına verin. Üzeri kızarana dek pişirin.

Arkadaşıma Gönder
Adınız Soyadınız     Arkadaşınızın E-maili    
Bu sayfayı arkadaşınıza göndermek arkadaşınızın e-posta adresini yazınız.
Diğer Tarifler (Son 8)
Damla Çikolatalı Kek