Ana Yemekler
Çay Saati
Çorbalar
Diyet Yemekleri
İçecekler
Kompostolar ve Reçeller
Makarna ve Pilavlar
Mezeler ve Soslar
Salatalar ve Turşular
Tatlılar
Vejetaryen Yemekleri
Pilavınızı tekrar ısıtırken,
Soğan soyarken gözlerinizin
Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca
Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp
Süte biraz karbonat atarsanız hem
Tüm Pratik Bilgiler
gazpacho
Damla Çikolatalı Kek
Avokado Salatası
Bademli Mantarlı Pilav
Şeftali Kokteyli
Bildiğiniz tarifleri bize gönderin yayınlayalım.
Sizin Tarifleriniz
 
 
Yemek Tarifleri / Tarifi Detayı
Bademli Mantarlı Pilav
  6            40 dk

Malzeme

2 Su bardağı pirinç
1.5 Çorba kaşığı tereyağı
1 Su bardağı küçük doğranmış mantar
1 Su bardağı badem
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
3 Su bardağı su
Tarçın
Tuz



Yapılışı

  • Sıcak suda pirinci 1 saat bekletip, suyunu süzün.
  • 1 Çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin.
  • Küçük doğranmış mantarları kavurun.
  • Pirinci ilave edin.
  • 1-2 dakika çevirip, ayıklanmış kuş üzümünü ve tuzu ekleyin.
  • 3 Su bardağı suyu ilave edin.
  • Pilav pişerken bademleri kaynar suda birkaç dakika bekletip, kabuklarını soyun.
  • Kalan tereyağında bademleri kavurun.
  • Ocaktan aldığınız pilava bademleri ve tarçını ekleyip, iyice karıştırın.
Arkadaşıma Gönder
Adınız Soyadınız     Arkadaşınızın E-maili    
Bu sayfayı arkadaşınıza göndermek arkadaşınızın e-posta adresini yazınız.
Diğer Tarifler (Son 8)